13 Δεκεμβρίου 2007

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΔΩΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΖΩΝΤΑΝΟ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο, αν και σκληρή η άποψή σου, είναι αληθινή.Μπορεί κι εγώ να συμφωνώ μαζί σου σε όσα αφορούν την ιδέα του Άγιου Βασίλη και σε όσα αυτή κατάντησε να εξυπηρετεί. Κάνεις ένα μεγάλο λάθος όμως. Ο Άγιος Βασίλης δεν είναι Χριστούγεννα. Ο Άγιος Βασίλης είναι πρωτοχρονιά. Τα Χριστούγεννα είναι ένα ιστορικό γεγονός που γιορτάζεται από τους όποιους πιστούς και μη της θεωρίας-θρησκείας του Χριστιανισμού που έχει σαφείς αντιλήψεις και απόψεις και διδαχές επί του θέματος το οποίο θίγεις.Ο Χριστιανισμός έτσι;Όχι οι Χριστιανοί(για να μην μπερδευόμαστε). Ο θάνατος δεν οφείλεται ούτε στο Χριστιανισμό, ούτε στον Άγιο Βασίλη, ούτε σε κανέναν άλλο πλήν του ιδίου του ανθρώπινου είδους και της φύσης του. Αν δεν ήταν ο Άγιος Βασίλης θα ήταν κάτι άλλο που θα εξυπηρετούσε τα ίδια συμφέροντα. Αυτά είναι γνωστά και πολλές φορές συμβαίνουν απροκάλυπτα. Το ερώτημα είναι...φταίει η όποια θρησκεία ή οι οπαδοί της; Ή μήπως αυτοί που στο όνομα του Χριστού (του οποίου η ύπαρξη ως ανθρώπου τουλάχιστον αποτελεί γεγονός) έχουν χτίσει μια παγκόσμια αυτοκρατορία, όπως και με τα ονόματα εκατοντάδων άλλων επαναστατών (βλ. καρφίτσες Τσε Γκεβάρα κλπ)που καπηλεύεται και εκμεταλλεύεται απλά και μόνο τα ανθρώπινα ένστικτά μας για να επιβιώσει;
Αυτοί είναι οι έξυπνοι μαλάκα κι εμείς είμαστε οι χαζοί.Και πάντα έτσι θα είναι και δεν αλλάζει με καμιά φτηνή επανάσταση που θα πουλάει αργότερα μπλουζάκια στο όνομά της.
Κι επειδή το θέμα είναι μεγάλο και δεν κλείνει έτσι απλά, θέλω κλείνοντας να πω ότι το παιδί στη φωτογραφία...μπορεί και να γλύτωσε...(κατά την φόνισσα του Παπαδιαμάντη). Κι αυτό δε σημαίνει ότι δε λυπάμαι...σημαίνει ακόμα περισσότερα...

"Διδάσκων" αεί διδασκόμενος

kapsos είπε...

δε με νοιαζουν ρε παππα τα χριστουγεννα απο την ετυμμολογικη αποψη.χαιρω πολυ οτι ο αγιος βασιλης ειναι χριστουγεννα.
αν υπαρχει θεος τοτε ειναι πολυ αδικος,και η φωτογραφια το δικαιολογει πληρως.δε λεω οτι οι ανθρωποι κανουν κακη χρηση της θρησκεια.εγω λεω οτι η ουσια της θρησκειας,ο θεος ο ιδιος ειναι ενα ματσο χαλια.κοιτα τη φωτογραφια και θα καταλαβεις.
κι αν μου πεις πως ο ανθρωπος ειναι ελευθερος να πραττει ανεξαρτητα απο τη βουληση του παντοδυναμου παλι ακατα θα σου απαντησω.σιγα μην ειναι ελευθερος.
αυτο το παιδι φιλε δεν εφταιγε σε τιποτα και πηγαν οι καριοληδες και το σκοτωσαν για να παρουν το πετρελαιο.οταν θα κοιμηθουμε το βραδυ με ανναμενο το καλοριφερ ας σκεφτουμε μια στιγμη την να αυτοκτονησουμε.γιατι δολοφονοι ειμαστε ετσι κι αλλιως.
κοιτα τη φωτογραφια και θα καταλαβεις τι εισαι.κοιτα την καλα ομως...σα να βλεπεις τη μανα σου και τη γυναικα σου και σενα σ αυτη τη θεση.εγω παντως αυτο θα κανω...

Ανώνυμος είπε...

Επειδή συμφωνώ με όσα λες, σε παραπέμπω πάλι στα τελευταία μου λόγια που τα έγραψα αφού ένιωσα όσα λες, βλέποντας καλά τη φωτογραφία:

"Κι επειδή το θέμα είναι μεγάλο και δεν κλείνει έτσι απλά, θέλω κλείνοντας να πω ότι το παιδί στη φωτογραφία...μπορεί και να γλύτωσε...(κατά την φόνισσα του Παπαδιαμάντη). Κι αυτό δε σημαίνει ότι δε λυπάμαι...σημαίνει ακόμα περισσότερα..."

Εκτός κι αν κατάλαβες το αντίθετο, που δεν το νομίζω.

"Διδάσκων" αει διδασκόμενος

Ανώνυμος είπε...

γεια σου χρηστακι παλιογιουφτε

kapsos είπε...

γεια σου ρε νακο σκλογιουφτο...