25 Μαρτίου 2008

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟΝ ΦΡΟΝΗΜΑ

Ολοι οι καριοληδες μια εταιρια ειναι τελικα.σημερα 25 μαρτιου τους εβλεπα να ευλογουν τα γενια τους με προσχημα την εθνικη επετειο της εναρξης της επαναστασης.Εβλεπα το στρατο να γιορταζει αλλα για ποιον λογο ακριβως?η επανασταση ξεκινησε απο αοπλους σκλαβωμενους ελληνες χωρις καμιμα στρατιωτικη εκπεδευση.εβλεπα τους παππαδες να γιορταζουν αλλα για ποιον λογο ακριβως?η επισημη ελληνικη εκκλησια ηταν συμμαχος των οθομανων κατα τη διαρκεια του ξεσηκωμου.εβλεπα τους υπουργους να νιωθουν περηφανοι αλλα για ποιον λογο ακριβως?αυτοι τα αρπαζουν κανοντας κακο στην πατριδα τους.εβλέπα και τους μαθητες να περπατανε σα κοιμισμενα σκυλακια στις μεγαλες λεωφορους.εβλεπα τελος τους μιλιταριστες ακροδεξιους με τα γιορτινα τους να φανατιζουν το λαο για δηθεν απειλες που δεχεται το εθνος.

ποτε θα γλιτωσουμε απ αυτους ρε πουστη μου?μαλλον ποτε.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!

11 Μαρτίου 2008

ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ O ΦΡΑΠΠΕΔΟΒΙΟΣ


Καθομαι στο κλαρινο και πινω τον πρωινο καφε.σκετο και ελαφρυ.η νατασσα δουλευει απο τις 10 αλλα ειναι μια χαρα ως συνηθως.γελαμε κοροιδευομαστε,τετοια.μπαινει ο σακκας φρεσκαδουρα.ειχε ξεκουραστει αρκετα και ηταν ωραιος.περναει λιγη ωρα και σκαει μυτη ο θεος!
καθεται σταυροποδι διπλα μου αφου χερετησε την κυρα.
-καλημερα γαλιλαιο
-γεια σου ρε χρηστακο
-τι κανς ρε μιχαλ΄
-μπερεκιατ!
-γε!

-νατασσα καφε.ενα φραπε πολυ μετριο.και την εφημεριδα σε παρακαλω.
-σε λιγο

ο γαλιλαιος ξερογλυφεται.αν δε πιει καφε δε λεει κουβεντα.μαγκας απ τα παλια για.

με το που ερχεται η φραπα, του παιρνω το ποτηρι και αρχιζω να ανακατευω την καφεδαρα του θεου.πωπω ρε παιδακι μου,παγωμενο ποτηρι,στραβωμενο καλαμακι,μπισκοτακι,νερο εμφιαλωμενο με νεροποτηρο.απιαστος ο δικος σου.του δινω να πιει κι αρχιζει να μιλαει σα να ξεμαλωσαμε.

-γαλιλαιο σωσε τον κοσμο
-ασε με πινω καφε
-γαλιλαιο ο σπαιντερμαν πεθανε,εσυ εμεινες
-ασε με πινω καφε.αστους να κοιμουνται ρε καψο
-καλα ρε φιλε πιες καφε και γω θα σε περιμενω
-κανε ο,τι θες

του παιρνω τον καφε και αρχιζω να τον ανακατευω προς τη θετικη φορα
-και λιγο αντιστοφα φιλε,μπορεις?
-ο,τι θελει ο γαλιλαιος
-φχαριστω ρε χρηστακο.ισως σωσω μονο εσενα και το κλαρινο σημερα
-φχαριστω μαν

καθοταν κι αλλοι στο τραπεζι.νικος, σταθης και αλλοι.αλλα ο γαλιλαιος μιλησε οταν ο καφες ειχε μεινει μισος.μονο για την ΠΑΟΚΑΡΑ στην εφημεριδα λειτουργουσε το μυαλο του.

-γαλιλαιο μιλα ρε μαλακα τι επαθες?
-ασε με θα σε σκοτωσω
-μιλα ρε γαμημενε!


ο καφες ειχε τελειωσει πια.χαιρετησε ολο το μαγαζι σα δημαρχος και εφυγε.ετσι απλα οπως ηρθε......μαγκας απ τα παλια! με τα χερια δεμενα πισω.με κιτρινες και καφε ριγες στη μπλουζα.με μαλι ρωσσου επανασταση.με περπατημα προεδρου του ΚΑΠΗ.χωρις πολλα λογια.τα ηξερε ολα και σημερα.


Υ.Γ. συγχαρητηρια στη νατασσα για τους τελειους καφεδες.και στο κλαρινο βεβαια που τους αγοραζει!

1 Μαρτίου 2008

ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ...


Ο νομαρχης υπερασπιζεται με παθος τα μακεδονικα προιοντα.τα φοραει...