24 Αυγούστου 2010

ΡΟΔΟΣ-παλια πολη και ιστοριες

εχει κατσει η αναψοκοκκινισμενη αγγλιδα στο γυραδικο και παραγγελνει μια μεριγα τζιρο και εναν φυσικο χυμο μηλου.δηλαδη ρε θεια που νομιζεις οτι ηρθες?τα γκαρσονια γελουσαν απο πισω της κι αυτη τιποτα εκει γουσταρε τον γυρο με τα κουκουτσια.ο γαλιλαιος μου πε να τη σκοτωσω εκει επι τοπου αλλα ως γνωστον ο γαλιλαιος ειναι υπερβολικος

τελος παντων αποφασιζω να παω μια βολτα στην παλια πολη.ωραια ηταν.βρηκα κατι μαγκες με κιθαρες και μπυρες σε κατι σκαλια και εκατσα εκει μαζι τους κανα δυο ωρες.κατα τα αλλα ατελειωτα πλακοστρωτα με μαγαζακια,περατζαδα της πουτανας και κραχτες παντου.αμαν εκανα με τους μαλακες.

-good evening μου λεει ενας
-καλησπερα
-ωωωωωωωω σορι αδερφε δε σε καταλαβα
-οκ εγω


μπερδεψαμε τα μπουτια μας.με περασε για ξενο κι οταν του πα καλησπερα μου λεει σορι και γω του πα οκ... γαμησε τα!ακουγα πολυ σημερα.ειδικα τους κραχτες

-i speak to you as a friend.if you don't like this i'll pay your dinner..
-yes,yes over here your wife has just entered our tavern.come in...
-this the best i promiss.buy it or you will break my heart...
-παω να αγορασω ενα πορτοφολι...βλεπω εκει ενα ωραιο και πεταγεται
-black colour to this wallet my friend
-ωπα ελληνας-
-ελα ρε πατριδα!
-ποσο εχει?
-15 ευρω
-ειναι γερο?
-θα το χεις πολλα χρονια
-σιγουρα ρε?
-ρε ο κολοσσος της ροδου να το πατησει δε θα παθει τιποτα!
-οκ φερτο

σε μια αλλη ταβερνα μπαλκονισια ειχαν αφησει το καλυτερο τραπεζι αδειο και οι κραχτες το δειχναν στους τουριστες για να μπουνε να ντερλικωσουν.μετα τους παραχωναν καπου και το τραπεζι αδειο παρεμενε ως δολωμα.το χουν κανει επιστημη οι τυποι σου λεω!

η παλια πολη γενικως λεει για μια βολτα.αυριο θα βαρεσουμε κανενα φαληρακι να δουμε τα αισχη.αλλα δε θα συμμετεχουμε γιατι....κι η θαλασσα μια χαρα ειναι.καθαρη δροσερη ωραια.

τιμη και δοξα στους κραχτες που διατηρουν ζωντανο τον ελληνικο μυθο στο εξωτερικο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: