4 Μαΐου 2008

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

η νεποτισμενη γιαγιακα με το τσαντακι στην τριχχωτη αμασχαλη ξεκινα το churching στα μοναστηρια της αθανατης ελληνικης επαρχιας.ο παπασουζας στο ρολο του ξεναγου,σαν αλλη ελενα ναθαναηλ,της εξηγει τα ιερα μηστηρια που εκτυλισονται στον αγιο τοπο της επισκεψεως.εκει,λεει,καποτε ειχαν βγαλει τα ματια τους ο παππαφλεσας με τη μαντω μαυρογενους κι απο τα ουρλιαχτα σειστηκε το συμπαν.προσκυνημα στον τοπο του εγκληματος,με το κερακι προσφορα απο την ιερα μουνι αναστημενων λαζαριστων.

εδω που τα λεμε ο λαζαρος μια χαρα την ειχε καταβρει ωσπου ηρθε ο χριστος να τον αναστησει.μαλλον η γυναικα του δεν ειχε χορτασει κρεβατομουρμουρα και ηθελε απεγνωσμενα να του πει πως τα ποδια του μυριζαν προβατιλα καθε φορα που επεφταν για υπνο.δε προλαβε ομως και παρακαλεσε τον μεσια να της κανει τη χαρη να τον φερει πισω.ανεπιβεβαιωτες πληροφοριες αναφερουν οτι ο λαζαρος τα ακουσε για τα καλα οταν εφυγαν τα φωτα της δημοσιοτητας απο πανω του και φουνταρε απο το ορος αρραρατ σκουζωντας "ιλι ιλι λαμα σαβαχθανι!"

το οπιο του λαου φιλε μου ειναι χειροτερο απο τη ντοπα της σου-λι,πολυ χειροτερο.μας κυβερναει με το ετσι θελω 2000 χρονια τωρα και μεις καταντησαμε να τους υπηρετουμε με λαμπαδες axion man στο χερι και διπλα μας το νιανιαρο με τις τοσες αναγκες να μας φωναζει πως η λαμπαδα του φετος ειναι ηταν η καλυτερη του σχολειου.θου κυριε,τι θου κανα? παντως η ανεγερση του ιερου ναου ειναι υποθεση ολης της κενωνιας και θα πρεπε να ντρεπονται αυτοι που λενε να βαλει τα λεφτα η εκκλησια απο το απυθμενο ταμειο της.δεν ειναι καιρος για ρευστοποιησεις αγαπη μου,οποτε σκαστα εσυ τωρα και αμα γινει το κακο εδω ειμαι γω,θα σου στειλω φανελακια και καλτσουλες οσες θες μεσω του φιλοπτωχου.τωρα που το σκεφτομαι το φιλοπτωχο λεγεται ετσι γιατι παιρνει λεφτα μονο απο φτωχους?

ο παπα-ξεναγος παιρνει το μικροφωνο στο πουλμαν και ανακοινωνει,"οποια κυρια δεν εχει μαζι της λεφτα να κατεβει τωρα προτου εισελθουμε στη μονη.δεν ειναι δυνατον να μη συνεισφερουμε το κατιτις μας".ε βεβαια η αγια τραπεζα μπορει να κανει ευκολιες μεσα-μεσα αλλα μη το παραχεσουμε.εχει και eurobank να ανταγωνιστει.δυσκολος καιρος για πριγκηπες σισσυ μου.

ο τσετσενος αυτονομιστης εβαλε πρωτη στο παπι και πηγε καρφωτος στο παρμπριζ του λεωφορειου.απο την εκρηξη διασωθηκε μονο το σασμαν του volvo.βλεποντας αυτο ο ηγουμενος αναφωνησε "θαυμα" και εξεδωσε αμεσως δελτιο τυπου.την αλλη μερα η ταμιακη της μονης γεμισε με ματωμενα πενταευρα και αγιο πνευμα με υψηλες αποδοσεις.αμην.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΔΙΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ

graigos είπε...

Ωραία να πάρουμε αλεξίπτωτο αμα είναι...

Α! μην ξεχάσω, θέλουμε και ένα ΜΕΤΑΝΟΗΤΗΡΙΟ...

Ανώνυμος είπε...

Αν και φιλότιμη η προσπάθειά σου φίλε, δυστυχώς, ακόμη κι ένα τόσο πηγαίο και περιεκτικό κείμενο, είναι πολύ δύσκολο να περιγράψει το "μεγαλέιο" των όσων συμβαίνουν στο χώρο της εκκλησίας και της πίστης γενικότερα. Θα ήταν άδικο να πούμε ότι αυτά αφορούν μόνο την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, αφού κι αυτή βαδίζει στα χνάρια άλλων...με δοκιμασμένες μεθόδους.Είναι γενικό το κακό φίλε.Το εμπόριο της πίστης υπήρχε ανέκαθεν και δεν έλειψε ούτε στιγμή από τον κόσμο μας.Είναι αυτή η γαμημένη αντίληψη των πολλών πως τα "πάρε δώσε" με τον Θεό έχουν και την οικονομική τους παράμετρο.
Σίγουρα δεν είμαστε δικαστές για να τιμωρήσουμε όσους "εκβιαστικά"(και επιμένω σ'αυτό) εκμεταλλεύονται την πίστη κάποιων.Είμαστε όμως υπεύθυνοι όλοι για την κατάσταση αυτή και έχουμε κάθε δικαίωμα να διαφωνούμε με τέτοιου είδους πρακτικές, να τις καταδικάζουμε, να μην τις ακολουθούμε και πάνω απ' όλα να τις πολεμάμε.
Ακόμα κι αν κάποιος δεν θεωρεί τον εαυτό του μέλος της εκκλησίας, δεν μπορεί να μην τον θεωρεί μέλος της κοινωνίας.Και η εκκλησία ανήκει στην κοινωνία.
Άρα...όλοι έχουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί.
Συμβουλή: Συνέχισε αλλά να ξέρεις ότι το πιο πιθανό είναι να σε μισήσουν.Είναι το τίμημα του δίκαια αγωνιζόμενου ενάντια στο πολύ καλά εγκαθιδρυμένο "σύστημα"(αξιών?).
Κάπως έτσι δεν την πάτησε κι ο Χριστός;
Λίγοι θα είναι μαζί σου αλλά τις περισσότερες φορές θα είσαι μόνος.Και στο σταυρό, μόνος θ'ανεβείς...Αυτοί απλώς θα σε καρφώσουν...

"Διδάσκων" αεί διδασκόμενος.